Interaktiv tábla

Van már Önnek interaktív táblája?


Készítsen a falra, vagy vászonra vetített képből, interaktív felületet! Bármilyen szoftver alatt fut prezentációja interaktív felületről irányíthatja. A toll használatával, bátran jegyzetelhetünk a képekbe, videókba, ezzel kiemelhetjük mondandónkat! Vigye magával könnyű, egyszerű, távirányító méretű interaktív eszközét, akár otthoni gyakorlásról, akár előadásról van szó!
Az emberek többsége vizuális típusú! Az oktatásban az új anyagok bemutatásánál, egyre szélesebb körben használják ki az interaktivitás nyújtotta lehetőségeket.

Az eszköz három fõ részbõl áll:

  • toll (jeladó)
  • vevõ (jelvevõ)
  • szoftver

Dimeboard - Interaktív eszköz

A toll felhasználóbarát kialakítása:

Méretét, súlyát és fogását, úgy alakítottuk ki, hogy kényelmes használatot tegyen lehetõvé. A kézbõl való kicsúszást a bordásított mélyedés akadályozza meg.

Két féle módon mûködtethetjük: az íróvégének benyomásával (merev felületen), vagy a mutatóujjnál lévõ gomb megnyomásával (laza felületen).

A hosszan tartó mûködést két darab ceruzaelem (AA) biztosítja, ami természetesen akkumulátorra is cserélhetõ.

A vevő:

A vevõ feladata, hogy érzékelje a tollból eredõ jeleket, ezért a projektorunk által megvilágított felületre kell állítani. Mûködése, részben megegyezik a hagyományos kamerával. Minél távolabb visszük egy ponttól, annál nagyobb felületet lát be. Optimalizált távolság és méret: 2.5-3m távolságról 190cm képátlót tehetünk interaktívvá! Arra is van lehetõség, hogy lentrõl vagy esetleg fentrõl irányítsuk be a vevõt.

A használhatóság legfontosabb szabálya, hogy ne álljunk, és ne tegyünk semmit a jeladó (toll) és a vevõ közé!

Elhelyezésében egy háromlábú állvány segít, melyre egy félkör alakú pánt segítségével rögzíthetjük.

A kapott jeleket, Bluetooth segítségével továbbítja a számítógépnek, amelyet egy további program elindításával, már az interaktív felületrõl vezérelhetünk.    

A Bluetooth hatótávolsága 20m, kivitele pedig „mini”, azért, hogy ne kelljen a használat után eltávolítani a laptopból vagy számítógépbõl.